Отворила врати през 1993 г., механата на семейство Барякови е една от първите в град Банско. Успоредно с развитието на туризма в пиринското градче механата се разраства и добива все по-голяма популярност сред българи и чужденци.

 Започнала да работи само с 6 души персонал, днес в нея се трудят за добрата и качествена храна и обслужване на посетителите близо 20 души: кухненски персонал, сервитьори, и музиканти.

 Запазена марка на заведението е премереният баланс между типична банска и европейска кухня, както и пресните продукти, от които се приготвят вкусните ястия. Затова посетилите я веднъж се връщат отново и отново, като водят все повече свои приятели и познавачи на добра кухня.

 Барякова механа работи непрекъснато зиме и лете без почивен ден. През зимата основния акцент е новооткритата през ноември 2005 г. винарна, която разполага с отбрани маркови питиета от избите "Домен Менада", "Дамяница", "Тодоров", "Винпром Пещера" и други. За ценителите на българските вина и ракии се организират дегустации по предварителна заявка.


 През летните месеци особено приятно е в лятната градина с няколко чердака, където в прохладата на планинските вечери гостите прекарват незабравими часове.

 Механата разполага с близо 200 места - заедно с винарната и лятната градина. В основната й част през зимата работят три камини. Някои от отбраните бански блюда се приготвят в две пещи и барбекю с дървени въглища, както и на плоча: капама, чомлек, свински джолан, пълнено свинско краче, печено агнешко, пълнен старец, задушен заек, свински врат в гърне. Всико това и още много изненади Ви очакват тук по всяко време на годината. А за доброто Ви настроение ще се погрижат музикантите - изпълнители на местен и национален фолклор.

На организирани групи се предлагат намаления.
Банско | Апартаменти в Банско | Рецепти | Съновник Онлайн | Здраве